Dit is waarom de ‘HTC One M9’, ‘HTC One M9’ heet

Toen HTC in 2013 de HTC One M7 lanceerde lag eigenlijk niet echt iemand wakker van de toevoeging ‘M7’. Met de komst van de HTC One M8 en HTC One M9 gaat de nummering door, maar waarom heeft HTC bijvoorbeeld geen HTC One M6 uitgebracht? Wij geven je het antwoord.

htc header

HTC One

In 2013 kwam HTC met de HTC One M7. Een jaar later werd dit succesvolle toestel opgevolgd door de HTC One M8. Vorig weekend bracht de Taiwanese fabrikant het nieuwe vlaggenschip uit onder de naam HTC One M9. Nu de nummering gewoon vrolijk verder gaat, hebben we meerdere keren de vraag gekregen; ‘is er geen HTC One M6 geweest?’

m8-m9-header

HTC One en HTC Desire

HTC heeft twee verschillende modellijnen: de One-serie en de Desire-reeks. De HTC One-serie geeft aan dat het om echte vlaggenschepen gaat, die in de high-end markt van de smartphones wordt gezet. De HTC Desire toestellen staan daar net onder. De HTC One M9 geeft aan dat dit het negende ‘flagship’-model van HTC is. Bij de HTC One M7 werd ‘M7’ niet nadrukkelijk genoemd omdat het een interne codenaam voor het toestel was.

htc-one-m9

HTC One M9

HTC gaf de naam ‘The New HTC One’ mee aan de HTC One M8. Al snel kwam hierover verwarring en werd het toestel gewoon verkocht onder de naam HTC One M8. De codenaam werd voor de duidelijkheid al snel achter de naam ‘One’ gezet. Inmiddels zijn we dus aangekomen bij de HTC One M9, het negende vlaggenschip van HTC. De eerdere vlaggenschepen waren namelijk als volgt:

  1. HTC Touch
  2. HTC Dream
  3. HTC Hero
  4. HTC Evo 4G
  5. HTC Sensation
  6. HTC One X
  7. HTC One M7
  8. HTC One M8
  9. HTC One M9

Waarbij HTC nog bij de HTC One M7 en HTC One M8 eigenlijk de codenamen zoals One (M7) en One (M8) tussen haakjes had gezet, is de HTC One M9 de volledige naam van het toestel. Het is maar dat je het weet.

Bekijk ook:

bron

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel