Qualcomm presenteert Snapdragon 835 en razendsnelle Quick Charge 4.0

Nog sneller je telefoon opladen, dat wordt mogelijk met de nieuwe Quick Charge 4.0 technologie. Zojuist heeft Qualcomm de nieuwe Snapdragon 835 processor aangekondigd, samen met de nieuwe oplaad-standaard. De nieuwe processor wordt gemaakt in de fabriek van Samsung, zo heeft Qualcomm laten weten en beschikt over nieuwe innovaties.

Snapdragon 835

Qualcomm en Samsung hebben samen de Snapdragon 835 processor gepresenteerd. Dit nieuwe type processor volgt de huidige Snapdragon 821 op. De chipfabrikant laat de SoC produceren bij Samsung, dat gebruik maakt van het 10nm productieproces. De 10nm zorgt ervoor dat het minder ruimte inneemt, zonder in te leveren op de prestaties. Specifieke details over de processor werden helaas nog niet bekend gemaakt. Wel werd bekend dat in de eerste helft van 2017 de eerste smartphones met de Snapdragon 835 processor uitgebracht zullen worden.

Snapdragon 835

Quick Charge 4.0

De Snapdragon 835 processor biedt ook ondersteuning voor het vernieuwde Quick Charge 4.0. Hiermee moet het mogelijk worden om je apparaat nog sneller op te laden. De laadtijd zou in vergelijking met Quick Charge 3.0 verkort zijn met 20 procent. Daarnaast wordt ook een lagere temperatuur bereikt en dit zorgt weer voor een langere levensduur. Na 500 ladingen zou de accu nog altijd 80 procent van de capaciteit behouden. Volgens Qualcomm krijg je met 4.0 met 5 minuten laden, 5 uur aan batterijtijd terug. Het laden van 0 naar 50 procent zou gebeuren in 15 minuten.

Quick Charge 4.0

Goed nieuws is ook dat Quick Charge 4.0 gebruik maakt van de usb-pd standaard. Onlangs werd bekend dat Google het liefst de snellaad-technieken wil blokkeren, en fabrikanten zou willen adviseren gebruik te maken van de nieuwe standaard. Hiermee wordt een meer uniforme standaard aangeboden voor het snelladen van apparaten.

Lees ook

Reageer op dit artikel