Mobiele tak van LG nog altijd erg verliesgevend: ook in tweede kwartaal

Over het tweede kwartaal van 2018 heeft LG met haar smartphones opnieuw rode cijfers geschreven. Dit heeft de Koreaanse fabrikant bekend gemaakt. Over het algemeen doet LG het juist een stuk beter dan voorgaande periodes.

Slecht tweede kwartaal voor LG

Het Koreaanse LG heeft de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2018 bekend gemaakt. Over het algemeen is er goed nieuws, maar toch zit er een kanttekening aan het verhaal. De winst steeg met 16,1 procent (cijfers van Q2 2017) naar 715,1 miljoen dollar dit kwartaal. Dit was vooral te danken aan de verkoop van home cinema- en huishoudelijke apparaten.

LG cijfers Q2

De mobiele tak van LG heeft het al een erg lange tijd moeilijk. Ook in Q2 2018 was dit het geval. Het verlies steeg van 117 miljoen dollar vorig jaar naar 171,95 miljoen dollar. De reden zou zijn dat de LG G7 ThinQ niet het gewenste succes heeft, waarop LG gerekend had. Ook zegt LG de bedrijfsstructuur te willen verbeteren en dus de verkoop van het toestel verder te willen stuwen. Vorig jaar vielen de cijfers slecht uit volgens LG, door tegenvallende verkopen van de LG G6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel