LG Q6-familie officieel aangekondigd: bestaande uit LG Q6+, Q6 and Q6α

LG heeft zojuist het doek van de nieuwe LG Q6-serie gehaald. Informatie over de smartphones dook in de afgelopen weken op en nu krijgen we dus niet één maar drie toestellen. Het gaat om de LG Q6+, LG Q6 en LG Q6α. LG De LG Q6-serie wordt in het mid-end segment geplaatst en krijgt een metalen behuizing.

LG Q6 aangekondigd

Naast de eerder dit jaar geïntroduceerde LG G6 komt de Koreaanse fabrikant nu ook met de LG Q6. Dat dit nog wel wat verwarring kan opwekken, blijkt uit het persbericht waarin de fabrikant de namen nog weleens door elkaar haalt. Dat is niet heel gek, want de LG Q6 heeft qua design veel weg van de LG G6.

LG Q6 familie

De LG Q6-serie bestaat uit drie toestellen; de LG Q6+, LG Q6 en LG Q6α, waarbij de laatste letter voor ‘Alfa’ staat. Het verschil zit hem echter hierin alleen in het geheugen. De Plus krijgt 4GB RAM/64GB opslagruimte, de Q6 krijgt 3GB RAM en 32GB opslagruimte en de Q6α krijgt 2GB RAM en 16GB geheugen.

Er wordt bij de Q6 gebruik gemaakt van een 5,5 inch Full-HD+ display met een resolutie van 2160 x 1080 pixels, deze krijgt de term FullVision mee, wat slaat op de 18:9 beeldverhouding. Deze beeldverhouding zorgt samen met het design voor dunne schermranden en een groot schermoppervlak. Opvallend is dat de Q6-serie direct gezichtsherkenning meekrijgt, een komende update voor de G6 voegt dit binnenkort toe. Wel ontbreekt een vingerafdrukscanner bij de drie toestellen en dat is toch wel erg jammer.

LG Q6α

De toestellen uit de Q6-serie hebben een metalen behuizing. Volgens LG is gebruik gemaakt van 7000-series aluminium dat zorgt voor een duurzaam en erg sterk design. Verder is er geen dual-camera maar een enkele 13 megapixel camera, 5 megapixel wide-angle front-camera, 3000 mAh accu, Qualcomm Snapdragon 435 1.4 GHz octa-core processor en draaien de smartphones op Android 7.1.1 Nougat.

LG Q6+

De LG Q6, Q6+ en Q6α zullen vanaf augustus in de winkels liggen in Azië, gevolgd door Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Een prijs is helaas niet gegeven. Wij verwachten een prijs van rond de 350 euro voor de Q6. Zodra een prijs bekend is, zullen we deze direct met je communiceren via dit artikel.

Update 09:00 uur: LG Benelux laat weten dat de LG Q6 vanaf augustus verkrijgbaar zal zijn in Nederland en België. Een prijs is nog niet bekend. Het lijkt erop dat de andere twee modellen niet in ons land uitgebracht worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel