LG G6+ aangekondigd: nieuw toestel krijgt extra handige functies

De LG G6 werd dit jaar aangekondigd op het MWC, al snel werd duidelijk dat er meerdere varianten gemaakt werden. De Europese versie moest het doen zonder DAC en draadloos opladen. Brengt LG met de LG G6+ hier verandering in?

LG G6+ aangekondigd

De LG G6+ is volgens sommigen wat de LG G6 had moeten hebben om de concurrentie nog slimmer af te zijn. LG heeft nu de LG G6+ aangekondigd en deze beschikt over nog meer mogelijkheden. In het nieuwe toestel is namelijk draadloos opladen mogelijk, iets wat eigenlijk alleen in de Amerikaanse variant van de G6 mogelijk was. Daarnaast weet de LG G6+ veel meer opslagruimte te bieden, waardoor je 128GB aan multimedia en apps kwijt kunt. De reguliere LG G6 biedt 32GB opslagruimte.

LG G6+

In Zuid-Korea kreeg de LG G6 ook een DAC voor het bieden van een hoge audiokwaliteit. De LG G6+ krijgt eveneens de DAC en LG voegt daarmee het laatste regionale verschil samen tot een toestel. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren Astro Black, Optical Terra Gold en Optical Marine Blue.

De smartphone is verder hetzelfde als de ‘gewone’ LG G6. Zo is er een 5,7 inch display met 18:9 beeldverhouding, en maak je de mooiste foto’s met de dual-camera. De smartphone is vervaardigd uit glas en heeft een 3300 mAh accu.

LG G6+ Plus

Het is niet duidelijk of het toestel ook naar Europa komt. Wat ons betreft zou dit zeker geen slechte zet zijn, aangezien de Galaxy S8 en Galaxy S8+ van Samsung wel al bijvoorbeeld de ondersteuning bieden voor draadloos opladen. Begin volgende maand ligt het toestel in de Koreaanse winkels.

Op dit moment wordt in Nederland enkel de LG G6 verkocht. Dit toestel kwam positief uit onze test in de LG G6 review. Daarnaast vind je alles over de LG G6 via onderstaande button op de G6-pagina en in ons artikel met LG G6 tips.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel