LG Q8 aangekondigd: FullVision met tweede display en dual-camera

LG kwam vorige week met de aankondiging van de LG Q6. De Q-serie wordt nu uitgebreid met wederom een nieuw toestel; de LG Q8. Deze smartphone heeft een tweede display aan de voorzijde en een dual-camera.

LG Q8

Na de LG Q6 is de Q-serie uitgebreid met de LG Q8. Het toestel is aangekondigd door LG Italië. De Q8 kan gezien worden als een mix tussen de LG G6 en LG V-serie, waarbij toestellen een tweede scherm hebben. Op dit scherm worden notificaties, snelkoppelingen en dergelijke getoond, zonder dat het hoofdscherm geactiveerd hoeft te zijn.

LG Q8 voor

De LG Q8 beschikt over een 5,2 inch Quad-HD display. Dit betreft een zogenoemd FullVision display waarbij er zeer smalle schermranden zijn. De telefoon heeft een Snapdragon 820 processor, 4GB RAM en 32GB opslagruimte, dat uit te breiden is met een geheugenkaart. Daarnaast is er een dual-camera met een 16MP sensor en een 8MP sensor. Aan de voorzijde is een 5 megapixel front-camera te vinden.

LG Q8 achter

LG heeft de Q8 verder uitgerust met een 3000 mAh accu, een USB Type-C aansluiting, volledige WiFi-ondersteuning (2.4 GHz en 5 GHz) en Android 7.0 Nougat. Opvallend is ook dat de telefoon Quad-DAC krijgt voor de beste geluidskwaliteit en dankzij de IP67-certificering tegen stof en water kan.

De prijs voor de LG Q8 ligt op 599 euro. We hebben aan LG Benelux gevraagd of de Q8 ook naar Nederland komt. Zodra we hier een reactie op hebben zullen we dit artikel aanvullen met deze informatie.

Update 24-07-2017 18:40 uur: LG Benelux laat aan DroidApp zojuist weten dat er nog niets bekend is over een eventuele komst van de LG Q8 naar de Benelux. Zodra dit verandert, zal dit door LG gecommuniceerd worden naar ons. Vandaag werd ook bekend dat de LG Q8 in verschillende Aziatische en Europese markten zal verschijnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel