‘LG stopt met smartphoneproductie in Zuid-Korea’

Doorgaans betrouwbare bronnen melden dat LG de productie van smartphones weghaalt uit Zuid-Korea. Dit land is de thuisbasis van LG, maar het gaat al langere tijd niet goed met de smartphonedivisie.

LG smartphones niet meer uit Korea

LG zou van plan zijn om haar smartphones niet meer in Zuid-Korea te produceren. Tot nu toe kwamen al haar smartphones uit het thuisland, maar dit gaat volgens Reuters veranderen. Het persbureau meldt dat de activiteiten voor de smartphone-industrie overgeheveld worden naar Vietnam.

De reden voor het verplaatsen van deze activiteiten naar Vietnam zou het verlagen van de kosten zijn. Het gaat al langere tijd niet goed met de smartphonetak van LG. Ook de reacties op de nieuwe high-end smartphone van het bedrijf, de LG G8 ThinQ, zijn niet al te enthousiast. Overigens ontbreekt nog altijd informatie over een Nederlandse release.

Het lijkt niet voor de hand liggend dat LG de smartphonemarkt helemaal zal verlaten. Wel lijkt de mogelijkheid aanwezig dat LG één of meerdere markten in de toekomst zou verlaten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel