LineageOS bereikt 500.000 installaties, OnePlus One populairste toestel

Sinds eind vorig jaar, toen CyanogenMod stopte en verder ging als LineageOS, is de populaire custom ROM meer dan 500.000 keer geïnstalleerd wereldwijd. Met meer dan 5000 installaties staat Nederland op een 19e plek in het overzicht van LineageOS. Er zijn meer interessante statistieken.

OnePlus One populair bij LineageOS

Zowel wereldwijd als in Nederland is OnePlus One het toestel waar LineageOS het meest op is geïnstalleerd. Wereldwijd staat de Xiaomi Redmi Note 3 op twee en op plek drie staat de OnePlus 3. Op plek vier, dit is toch wel opmerkelijke te noemen, vinden we de Samsung Galaxy S3 terug en op plek 5 de Galaxy S5.

LineageOS statistieken

Nederland

In Nederland ziet de top 5 er iets anders uit: op plek 2 staat de OnePlus 3, op de derde plek staat de Samsung Galaxy S5, vierde staat de OnePlus 2 en op plek vijf vinden we de Galaxy S3 terug. Voor de volledige lijst kun je terecht op de statistieken pagina van LineageOS.

LineageOS is de opvolger van het vorig jaar beëindigde CyanogenMod. Eind januari kwam LineageOS beschikbaar voor verschillende smartphones. Inmiddels zijn er verschillende nieuwe smartphones toegevoegd die ondersteuning bieden voor LineageOS.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel