MediaTek Helio P60-soc voorgesteld aan het grote publiek

Chipfabrikant MediaTek heeft haar nieuwste soc voorgesteld aan het grote publiek. De Helio P60 is een zeer compacte octa-core processor en richt zich voornamelijk op smartphones in het middensegment.

Hallo Helio P60

De Helio P60 is de eerste system-on-chip (soc) van de Taiwanese fabrikant die beschikt over een multi-core AI processing unit in combinatie met MediaTek’s eigen NeuroPilot AI technologie. Voor het uitvoeren van alle berekeningen worden een ARM Cortex A73 en A53 gebruikt. De combinatie van deze twee processoren levert de chip een snelheidswinst van 70 procent ten opzichte van haar voorgangers de Helio P23 en P30.

De A73 processor is geklokt op 2 GHz en de A53 processor is eveneens geklokt op 2GHz. In vergelijking met voorgaande chips van de fabrikant is de Helio P60 ongeveer 12 procent efficiënter in batterijverbruik. Ook tijdens het spelen van games zal je merken dat de accu langer meegaat, door optimalisaties die MediaTek in de chip heeft verwerkt. Doordat de chip over AI-technologie beschikt kan een telefoon gebruik maken van de Android Neural Networks API van Google.

Verder beschikt de chip over 4G en VoLTE ondersteuning die wereldwijd zou moeten functioneren. De eerste smartphones met de Helio P60 chip verschijnen in het tweede kwartaal van dit jaar.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel