Motorola werkt aan smartphone met zelfhelend display

Een barst in je scherm hoeft in de toekomst geen probleem meer te zijn als het aan Motorola ligt. Het bedrijf heeft namelijk een patent gekregen op het zelfhelende smartphonedisplay. Hierdoor worden krassen en dergelijke weer gevuld.

Het scherm repareert zichzelf

Het patent van Motorola beschrijft hoe een scherm met behulp van wat hitte gerepareerd kan worden. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van een speciaal soort plastic dat zichzelf kan repareren. Deze zorgt ervoor dat door hogere temperaturen de barst weer gevuld wordt.

Motorola zelfhelend display

Op de schets van het patent is te zien dat er mogelijk een aparte app voor is die de barst kan herkennen. De warmte zou kunnen komen van de telefoon zelf of de lichaamswarmte van de gebruiker. Overigens moet het volgens Motorola mogelijk worden om krassen volledig te verwijderen en scheuren voor een deel op deze manier gerepareerd kunnen worden.

In het patent wordt duidelijk dat de speciale zelfhelende technologie gebruikt kan worden voor LCD- en LED displays en kan worden gebruikt voor elektronische apparaten. Dit kan erop duiden dat het niet alleen voor telefoons gebruikt kan worden, maar ook voor mogelijke andere apparaten. Overigens kan een beeldscherm van polymeer goedkoop ogen, waardoor het nog maar de vraag is of we het zelfhelende display ook in high-end smartphones gaan tegenkomen in de toekomst.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel