Samsung Galaxy S8 valtest ziet er niet goed uit: sneller kapot dan S7

De Europese consumentenorganisaties hebben een uitgebreide valtest uitgevoerd met de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Het toestel met Infinity Display is vele malen sneller kapot dan de voorganger; de Galaxy S7 en de test moest zelfs vroegtijdig gestopt worden.

Samsung Galaxy S8 valtest

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ zijn de high-end toestellen van de Koreaanse fabrikant voor dit jaar. Het toestel heeft daadwerkelijk alles in huis en is voorzien van een erg mooi design. Echter zorgt het mooie design er niet voor dat het goed tegen een stootje kan. Verschillende Europese consumentenorganisaties, waarbij onder andere de Franse consumentenbond en de Nederlandse Consumentenbond betrokken waren, is de valtest niet goed bevallen bij de S8.

Galaxy S8 valtest

Valtrommel

De conclusie is dat het scherm, mede dankzij de smalle rand, opvallend snel breekt. Voor de valtest worden verschillende onderdelen gemeten. In een speciale roterende valtrommel valt een toestel van 80 centimeter hoogte op een vlakke, harde ondergrond. Na 50 rotaties is het toestel honderd keer gevallen en beoordelen de onderzoekers de schade.

Bij de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus is echter na 25 rotaties (50 keer vallen) de test gestaakt. De toestellen waren te ver beschadigd om de test voort te zetten. Om de kans op eventuele maandagmorgen-toestellen uit te sluiten, is de test nogmaals gedaan met twee nieuwe S8-toestellen, maar dit leverde geen verschil op.

De Consumentenbond noemt de test ‘een zware proef’. Vaak komen smartphones niet onbeschadigd uit de trommel en zijn ze vaak voorzien van krassen en kleine deukjes. Bij de Galaxy S7, Huawei P9 en iPhone 7 werden de toestellen beoordeeld als ‘nog in redelijke staat’. Bij de Galaxy S8 is dit dus veel slechter.

De video van de test kan hieronder bekeken worden.

Momenteel testen we bij DroidApp de Samsung Galaxy S8+. Binnenkort lees je op de website de uitgebreide review. Wel hebben we van het weekend een uitgebreid overzicht met de beste Galaxy S8 tips gepubliceerd. Alle details over de twee smartphones vind je via onderstaande buttons op de smartphone-pagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel