Motorola presenteert Moto G7-serie: alle details op een rij

Motorola komt met vier opvolgers voor de succesvolle toestellen uit de Moto G6-serie. De fabrikant heeft zojuist de Moto G7-serie aangekondigd. Deze bestaat uit de Moto G7, G7 Plus, G7 Play en G7 Power. Elk van de vier toestellen heeft iets ‘speciaals’. De smartphones komen uiteraard ook naar Nederland.

Moto G7-serie aangekondigd

Motorola heeft zojuist de Moto G7-serie aangekondigd. De smartphonereeks volgt hiermee de succesvolle Moto G6-serie op. Waar de serie bij de vorige generatie bestond uit drie toestellen, zijn dat er nu vier. In de afgelopen tijd is er al aardig wat uitgelekt en naar buiten gekomen over de smartphones, nu is het wachten beloond met de definitieve details over de smartphones van Motorola. We zetten de details op een rij.

Alle vier de smartphones draaien vanuit de doos op Android 9 Pie. Daar heeft Motorola de slimme Moto Actions aan toegevoegd. Ook zijn de smartphones uitgerust met een 3,5 millimeter aansluiting. Zo kun je je eigen headset aansluiten zonder dat je gebruik hoeft te maken van adapters of verloopstekkertjes. De vier Moto G7-toestellen bieden ook allen een vingerafdrukscanner, waarbij de G7 en G7 Plus ook nog ontgrendeld kunnen worden middels gezichtsherkenning. Tevens zijn er bij alle modellen drie kaarten geplaatst worden. Dit betekent dus ruimte voor twee simkaarten én een geheugenkaart.

Moto G7

De Moto G7 heeft een 6,2 inch scherm met een Full-HD+ resolutie en druppel-notch. Motorola heeft een Snapdragon 632 octa-core processor uitgekozen, samen met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh. Tevens is er Bluetooth 5.0, NFC, dual-sim en WiFi 2.4GHz en 5GHz ondersteuning. Net als de Moto G7 Plus kan het toestel foto’s in RAW schieten. Motorola biedt daarbij onbeperkte opslagruimte voor (RAW-) foto’s in je Google-account. Dit is voor twee jaar, en hierbij worden beelden dus niet gecomprimeerd.

Moto G7

Aan de achterzijde heeft de Moto G7 een dual-camera; 12 megapixel + 5 megapixel. Deze heeft een lichtgevoeligheid van f/1.8-f/2.2. De front-camera telt 8 megapixel een heeft een diafragma van f/2.2. Het toestel komt op de markt met een prijskaartje van 249,99 euro. De telefoon komt leverbaar in de kleuren zwart en wit.

Moto G7 Plus

De Moto G7 Plus heeft erg veel weg van de Moto G7. Zo beschikt het toestel over dezelfde accucapaciteit, het beeldscherm en het geheugen. Er zijn enkele kleine verschillen. Motorola heeft de G7 Plus uitgerust met een Snapdragon 636 octa-core processor en een op papier net wat betere camera. Dit betreft een dual-camera met een 16MP sensor en een 5MP sensor met optische beeldstabilisatie. De lichtgevoeligheid hiervan is iets beter met een diafragma van f/1.7-f/2.2. Daarbij zijn er stereo-speakers met Dolby Audio-speakers.

Moto G7 Plus

Ondanks dat de Moto G7 Plus dezelfde accucapaciteit biedt, namelijk 3000 mAh, is hier nog wel wat aan toegevoegd. Dankzij de 27W snellader kan de accu nog sneller volgeladen worden bij de Plus. De Moto G7 Plus komt naar Nederland voor een bedrag van 299,99 euro. De telefoon komt beschikbaar in het Deep Indigo en in het rood.

Moto G7 Power

Moto G7 Power

Zoals de naam ‘Power’ al aangeeft, is de Moto G7 Power een interessante optie voor degenen die zo lang mogelijk op een acculading willen doen. De accucapaciteit bedraagt namelijk 5000 mAh, wat erg flink is. De G7 Power heeft een 6,2 inch HD+ beeldscherm met een wat bredere notch, met daarin een 8 megapixel front-camera. Aan boord is de Snapdragon 632 octa-core processor, 4GB RAM en 32GB opslagruimte. De camera aan de achterkant is een enkele van 12 megapixel (f/2.0).

Moto G7 Power

Motorola prijst de Moto G7 Power op 209,99 euro. Hiervoor kun je kiezen uit de kleuren zwart en iced violet.

Moto G7 Play

Het instapmodel van de G-serie is de Play. Als opvolger voor de Moto G7 Play is er een 5,7 inch HD+ beeldscherm met wederom een notch aan de bovenzijde van het scherm. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon 632 processor, 2GB RAM en 32GB opslagruimte. Er is een 8MP front-camera en 13MP camera aan de achterzijde. De Moto G7 Play heeft een accucapaciteit van 3000 mAh en komt op de markt voor een bedrag van 149,99 euro. Je kunt het toestel bestellen in de kleur Deep Indigo.

Verkrijgbaarheid

De smartphones komen medio februari al naar Nederland. Daarbij zal de standaard G7 in maart uitgebracht worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel