Motorola presenteert Moto P30: mix tussen Huawei P20 en iPhone X

De Motorola P30 dook van de week op en nu is het toestel officieel aangekondigd. Het toestel draagt de naam Motorola Moto P30 en is eigenlijk een mix tussen de Huawei P20 en de iPhone X.

Moto P30 officieel

In China heeft Motorola de nieuwe Moto P30 aangekondigd. De smartphone dook van de week al op in het geruchtencircuit, we maakten toen al de vergelijking met de iPhone X. Nu de smartphone definitief is aangekondigd, kunnen we ook wel stellen dat Motorola heel duidelijk naar de Huawei P20 Pro heeft gekeken, waaronder met de kleurstelling. Daarnaast komt er ook een versie met een doorzichtige achterkant. Waar hebben we dit eerder gezien? (*kuch* HTC U12+ *kuch*)

Moto p30

Eerste met notch

De Moto P30 is de eerste Motorola met een notch, hoewel eerder de Moto Power opdook met notch. Echter is die laatste nog niet aangekondigd. De P30 wordt geplaatst in het mid-end segment en ligt vanaf medio september in de Chinese winkels. De prijzen beginnen bij omgerekend zo’n 270 euro, al is dit bedrag nog zonder eventuele Europese heffingen.

Motorola voorziet de Moto P30 van een 6,2 inch Full-HD+ beeldscherm met een notch. Daarbij is de smartphone aan de voorzijde voorzien van een 12 megapixel camera en achterop van een 16MP+5MP dual-camera. De telefoon kan filmpjes schieten in Full-HD. In het Batwing-logo aan de achterzijde is ook de vingerafdrukscanner geïntegreerd.

Moto P30 transparant

Aan boord van de Motorola Moto P30 bevindt zich een Snapdragon 636 octa-core processor, aangevuld met 6GB RAM en 64GB/128GB opslagruimte. De telefoon krijgt een 3000 mAh accu mee en kan dankzij 18W (9V/2A) snel opgeladen worden. Waar eerder nog geruchten gingen over Android One, blijkt dit niet het geval te zijn. In China komt het toestel met Android 8 Oreo op de markt met de ZUI-interface.

Mocht Motorola er voor kiezen om het toestel in Nederland uit te brengen, kan het altijd nog zijn dat hij hier wel met Android One of een eigen skin in de winkels belandt. Hoewel het qua design verre van origineel is, zien wij een komst naar Nederland wel zitten. Het zou een mooi pareltje zijn tussen de Nokia 7 Plus, Honor 10 en Asus ZenFone 5. Áls hij naar ons land komt, verwachten we een prijskaartje van rond de 350-400 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel