MSQRD: populaire masker-app snijdt flink in aantal filters

Je eigen gezicht vervangen door een filter over je hoofd te plaatsen; het kan met de app MSQRD. In zeer korte tijd is dit de één van de meest populaire applicaties geworden van dit moment. De app werd onlangs zelfs overgenomen door Facebook. Met de nieuwe update van MSQRD is het aantal filters flink verlaagd, maar waarom?

MSQRD filters

Het aantal filters in de app MSQRD is met de update die nu in de Play Store is te vinden flink verminderd. Enkel een aantal dieren-filters zijn in de app overgebleven. Voorheen kon je ook nog kiezen uit bijvoorbeeld Iron Man en de Amerikaanse president Barack Obama. Ook kon je je foto- of video-selfie voorzien van een filter van het gezicht van een oude man en andere personages. Veel daarvan zijn nu uit de app gehaald. Wel blijft de man met de snor en enkele maskers beschikbaar.

MSQRD

Wat de reden is van het wissen van een aantal filters, is niet helemaal duidelijk. De kans is groot dat het te maken heeft met de rechten over de personen. Ruim een week geleden werd bekend dat de app MSQRD is overgenomen door Facebook. Begin maart kwam MSQRD pas beschikbaar op Android.

MSQRD
MSQRD
Ontwikkelaar: Facebook
Prijs: Gratis
Tip
Robbert
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel