Nederlanders en Belgen betalen veel voor mobiele data

In Nederland en België ben je veel geld kwijt voor mobiele data, meer dan in sommige Europese landen. Onderzoeksbureau Cable deed onderzoek naar de kosten van een 1GB databundel in 230 landen.

Relatief veel geld voor 1GB

In India betaal je het minste voor 1GB data dankzij een groeiende economie omgerekend zo’n $0,26. Ook Kyrgyzstan en Kazachstan zijn in de top 3 te vinden van landen waar data het goedkoopste is. Wereldwijd is de data het duurste in Zimbabwe, daar tel je door de geringe vraag en de slechte dekking zo’n 75 dollar neer voor 1 gigabyte data.

Prijs per 1GB binnen de EU

Binnen Europa zijn de prijzen ook hoog maar lang niet zo hoog als in Zimbabwe. Griekenland is het duurste met omgerekend 32 dollar voor 1 gigabyte. Nederland vinden we op plaats 5 in de lijst van Cable, met een prijs van ongeveer 8 dollar. België is iets duurder met ongeveer 12 dollar per 1GB. Goedkoper mobiel internet kan je ook vinden in Europa, voornamelijk in Oost-Europa. Landen als Slovenië en Polen zijn relatief goedkoop met prijzen gemiddeld tussen de 1 a 2 dollar.

Bron
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel