Nest presenteert slimme thermostaat en is goedkoper: de Thermostat E

Nest, onderdeel van Google, heeft een nieuwe thermostaat voor in huis gepresenteerd. Met de Nest Thermostat E kun je op eenvoudige wijze je energieverbruik inzien en beheren. De slimme, goedkopere thermostaat komt ook naar Nederland en België.

Nest Thermostat E

Je kent Nest waarschijnlijk al van verschillende producten zoals een rookmelder, Nest beveiligingscamera (ook voor buiten) en de thermostaat. Het portfolio is uitgebreid met de nieuwe Nest Thermostat E, waarbij de E staat voor Easy. Dit is een thermostaat die overigens vorig jaar al in Noord-Amerika werd uitgebracht. Wel is de Europese versie voorzien van een andere aansluiting. De Heat Link E moet op vrijwel iedere Europese aansluiting voor de thermostaat passen.

Nest Thermostat E

Volgens Nest heeft de Thermostat E een eenvoudig schema, die je direct moet helpen met besparen op je energie. Het voordeel van de Nest Thermostat E is dat je hem een mooie plek kunt geven in je huis. Op tafel, of op je bureau of als console. De bediening gaat uiteraard ook via de Nest app en binnenkort kun je de thermostaat bedienen via de thuisassistent, zoals Google Assistent. Een automatische functie zorgt ervoor dat de temperatuur lager wordt gezet als je weggaat.

De Nest Thermostat E krijgt een adviesprijs van 219 euro. De Learning Thermostat heeft op dit moment een adviesprijs van 249 euro. Het voordeel van de Thermostat E is volgens de fabrikant dat hij gemakkelijk zelf te installeren is en je hem overal dankzij de ingebouwde standaard kunt plaatsen.

Je kunt de Nest Thermostat E aanschaffen bij Coolblue, MediaMarkt en Bol.com. De uitlevering start 18 oktober.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel