Netflix is delen van accounts zat en gaat het aanpakken

Netflix ziet met lede ogen aan hoe gebruikers hun accounts delen met vrienden en familie. Daar moet binnenkort dan toch echt verandering in komen, zo laat Netflix weten.

Account delen Netflix

Wie kent ze niet, mensen die een account delen met vrienden en familie om zo lekker voordelig te kunnen bingewatchen. Je deelt met je vrienden en familie je wachtwoord, waarna je de kosten deelt met anderen. Het wordt veel gedaan, maar Netflix zelf staat dit officieel niet toe. Toch wil Netflix nu actie ondernemen tegen het zogenoemde accountsharing. De videodienst laat weten dat het gaat zoeken naar technieken waarmee het delen van een account ontmoedigt kan worden. Op dit moment zou er geen groot plan zijn om veranderingen aan te kondigen, maar dat kan veranderen.

Netflix product officer Greg Peters laat weten dat hij consumentvriendelijke manieren wil vinden om mensen te stoppen die een abonnement delen. Overigens is het wel toegestaan om je abonnement met gezinsleden te delen, maar dus niet met je vriendengroep. Momenteel kunnen twee personen tegelijkertijd van één abonnement naar een scherm kijken. Volgens videosoftwareprovider Synamedia deelt 26 procent van de ‘millenials’ een account door het wachtwoord te delen.

Netflix gaat nu dus kijken naar oplossingen om dit tegen te gaan. Hiervoor gaat het mogelijk nieuwe technieken gebruiken die gebruik maken van AI, kunstmatige intelligentie. Er kan bijvoorbeeld gekeken worden naar het gelijktijdig gebruik door meerdere personen, of naar de locatie van een gebruiker. Dit kan dieper bekeken worden; zoals de geografische locaties die gebruikt worden en de IP-adressen. Dit kan ervoor zorgen dat Netflix het abonnement stopzet, of tijdelijk pauzeert. Het kan ook zijn dat Netflix de desbetreffende gebruiker waarschuwt, maar hierover ontbreekt nog informatie.

Netflix
Netflix
Ontwikkelaar: Netflix, Inc.
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel