Netflix: ‘smartphone-only abonnement kost minder dan 5,00 euro’

Netflix experimenteert met verschillende nieuwe functies en mogelijkheden. Eén daarvan is een smartphone-only abonnement; zodat je altijd Netflix kunt gebruiken op je smartphone. Nu is hierover wat meer informatie.

Netflix met Smartphone-only abonnement

In maart van dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Netflix eraan zat te denken om een smartphone-only abonnement te lanceren. Hierbij kun je dus gebruik maken van de videodienst op je smartphone, maar niet op andere apparaten zoals je televisie. In India werd dit type abonnement al getest, en nu is bekend gemaakt dat het ook definitief op de markt gebracht wordt daar.

Netflix

Het smartphone-abonnement voor Netflix is een gereduceerd tarief, en kost de helft van een normaal abonnement. Het bedrag voor dit type abonnement komt uit op omgerekend €3,20. Of de dienst ook buiten India beschikbaar komt is niet bekend. Netflix heeft zich daarover niet uitgelaten. Als dat echter wel het geval is, en Netflix dezelfde prijsstrategie hanteert, zou dat betekenen dat we voor 3,99 euro per maand Netflix op onze smartphone kunnen gebruiken. Onduidelijk is of een Android-tablet of iPad hier ook onder mag vallen; en of dan ook de Chromecast-ondersteuning in blijft.

Er zijn wel wat beperkingen. Zo geldt in India een maximale kwaliteit van 480p. Nu is dat in die regio wellicht een minder groot probleem dan in Europa, omdat hier de netwerken vele malen moderner zijn. We zijn benieuwd of Netflix het smartphone-only abonnement ook buiten India uit wil brengen. Zie jij het abonnement wel zitten?

Netflix
Netflix
Ontwikkelaar: Netflix, Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel