Google: ‘Nexus smartphones krijgen geen vingerafdruk gebaren en nachtmodus’

Ian Lake, verantwoordelijk bij Google voor de ontwikkeling van Android heeft laten weten dat Nexus apparaten het zonder twee interessante functies uit Android 7.1 moeten doen. De nachtmodus en gebaren via de vingerafdrukscanner zullen voorlopig alleen op de Pixel telefoons werken.

Geen nachtmodus of gebaren

De nachtmodus in Android 7.1 Nougat is geen exclusieve functie van de Pixel en Pixel XL smartphone. Ook het uitvoeren van veeggebaren via de vingerafdrukscanner worden niet ondersteund door de laatste Nexus telefoons.

Het niet uitbrengen van deze functionaliteiten naar de Nexus-smartphones zou te wijten zijn aan het gebrek van specifieke hardware. Zo werkt de rode gloed, die nachtmodus activeert, via een driver van het display en niet via de grafische kaart. Ook de veeggebaren worden niet ondersteund door de huidige vingerafdrukscanners op de Nexus 6P en 5X.

Android 7.1 Nougat Shortcuts

Google bracht gisteren de Android 7.1 Nougat Developer preview uit voor de Nexus 6P, 5X en Pixel C. Daarmee krijgen ook deze smartphones ondersteuning voor ronde app icoontjes, GIF-toetsenbord en nog veel meer. In dit artikel lees je hoe je je eigen Nexus aanmeldt voor het beta-programma.

Interessante leestip: Terugblik: de Nexus-toestellen door de jaren heen

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel