Google heeft geen verdere plannen voor Nexus-serie

Google heeft laten doorschemeren dat het bedrijf geen verdere plannen heeft voor de Nexus-serie. Gisteren kondigde Google twee nieuwe smartphones aan onder de naam Pixel. Daarmee lijkt de tijd van Nexus smartphones en tablets verleden tijd.

Geen Nexus meer

De Nexus smartphones en tablets moesten Android naar gebruikers brengen zoals Google dat bedoeld had. Daarin lijkt het bedrijf met de Nexus-serie slechts deels geslaagd. De Nexus smartphones wisten nooit echt het grote publiek te trekken waarop Google had gehoopt. Deels is dat te wijten aan de geringe hoeveelheid reclame die voor de toestellen gemaakt werd. De Nexus 7 tablet is wel een uitzondering daarop, die tablet werd door veel consumenten aangeschaft.

Nexus-serie

De Nexus 6P en Nexus 5X smartphone zullen langzaam uit de winkels verdwijnen om plaats te maken voor de Pixel smartphones. Ook andere hardware die Google de komende jaren zal ontwikkelen komt zeer waarschijnlijk onder de naam Pixel op de markt. Google heeft bevestigd dat er geen plannen zijn om nog verder Nexus-apparaten uit te brengen. Wat was jouw favoriete Nexus apparaat? Laat het weten via een reactie onder dit bericht!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel