Nieuwe versie Google Allo krijgt back-up functie, nieuwe selfie-functies en meer

Google is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe update voor chat-app Allo. De Google Allo app krijgt binnenkort een back-up functie waar we lang op zaten te wachten. Daarnaast kun je eigen stickers maken van selfies en komt er een incognito-modus voor groepsgesprekken. Maar er komen meer nieuwe functies aan.

Nieuwe functies in Google Allo

Google Allo weet het nog lang niet te winnen van andere chat-apps zoals Telegram, WhatsApp en Facebook Messenger. Wel heeft het verschillende handige features zoals de ingebouwde Google Assistant, sticker packs, tekst over laten komen als schreeuwen en fluisteren en meer. In de code van de nieuwe Google Allo 9.0 update zijn verschillende aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies.

Eindelijk een back-up functie

Google zal Allo op termijn voorzien van een back-up functie. Deze feature komt als geroepen. Wanneer je nu van toestel verandert, ben je ook je gesprekken in Allo kwijt. Er kan waarschijnlijk worden gekozen om gesprekken op het toestel op te slaan of in Google Drive. Ook kunnen mediabestanden zoals foto’s meegenomen worden in de back-up.

Quick Selfie

Je zal tevens binnenkort dankzij ‘Quick Selfie’ een snelle selfie van jezelf kunnen maken. Voordat je deze verstuurt zie je de selfie verschijnen in een cirkelvormig pop-up venstertje binnen Google Allo. Tevens maakt Google Allo het mogelijk om eigen sticker packs te maken van je eigen foto’s en krijgen groepsgesprekken ook een incognito-modus.

Het is op dit moment niet bekend wanneer Google de update voor Google Allo uitbrengt. De kans is ook aanwezig dat de nieuwe functies met een server-side update geactiveerd worden of dat Google op het laatste moment beslist bepaalde functies niet uit te brengen.

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel