NL-Alert wordt op 2 december getest met controlebericht: dit moet je weten

Komende maandag, op 2 december, wordt het waarschuwingsmiddel van de Nederlandse overheid weer getest. Het gaat om een NL-Alert controlebericht. Waar moet je op letten en wat moet je erover weten?

NL-Alert op 2 december

Voor de laatste keer dit jaar wordt NL-Alert getest. Het wordt gezien als een vervanger voor het luchtalarm, dat iedere eerste maanden van de maand om 12:00 uur getest wordt. Toch werd onlangs bekend dat NL-Alert nog niet een volledige vervanging kan zijn en dat het luchtalarm nog tot ten minste januari 2021 blijft bestaan.

Samen met het luchtalarm wordt op maandag 2 december 2019 NL-Alert getest. Hierbij wordt om 12:00 uur door de overheid een controlebericht gestuurd. Wanneer je dit bericht ontvangt, kun je er vanuit gaan dat je telefoon op de juiste manier ingesteld is om in geval van een noodsituatie een NL-Alert te ontvangen. Dit kan bijvoorbeeld bij een natuurramp, grote brand of aanslag het geval zijn.

NL-Alert

Controlebericht

In een bericht van NL-Alert staat in geval van nood uitleg over wat je moet doen, of juist niet. In het controlebericht van maandag staat de volgende tekst;

NL-Alert 02-12-2019 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Bij de toestellen die vandaag de dag verkocht worden mag je er vanuit gaan dat NL-Alert op de juiste manier al ingesteld is. Mocht je dit voor de zekerheid voor maandag willen controleren, dan kun je via de website van NL-Alert de instelhulp raadplegen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel