NL-Alert wordt maandag 4 december 2017 getest met controlebericht: stel je telefoon in

De Nederlandse overheid zal maandag 4 december 2017 opnieuw een test uitvoeren met NL-Alert. Op je telefoon zul je dan een controlebericht binnenkrijgen waarmee je kunt controleren of je smartphone goed is ingesteld voor het ontvangen van de alarmberichten.

NL-Alert 4 december

Op maandag 4 december 2017 om 12:00 uur zal naast het luchtalarm ook NL-Alert weer getest worden. De Nederlandse overheid heeft ervoor gekozen om NL-Alert meerdere keren per jaar te testen zodat burgers hun telefoon op de juiste manier in kunnen stellen. Bij veel smartphones is dit vaak al automatisch het geval, maar nog lang niet alle toestellen zijn standaard ingesteld.

NL-Alert 4 december

NL-Alert wordt ingezet in geval van nood en bedreigende situaties. Hierbij kan gedacht worden aan een grote brand, terroristische aanslag, noodweer of andere levens- of gezondheidsbedreigende situaties. Zolang je telefoon verbinding heeft met het netwerk kun je dankzij Cell Boadcast het NL-Alert bericht ontvangen. Op termijn zal NL-Alert het luchtalarm vervangen, dit zou op zijn vroegst in 2020 gebeuren.

In het NL-Alert controlebericht staat de tekst; “NL-Alert 04-12-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl”. Je kunt controleren of je telefoon op de juiste manier is ingesteld door de stappen op de website van de overheid te volgen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel