NL-Alert wordt 3 juli getest met controlebericht: is jouw telefoon ingesteld?

De Nederlandse overheid test komende maandag, 3 juli 2017, opnieuw NL-Alert. Om 12:00 uur wordt samen met het luchtalarm het digitale communicatiemiddel getest middels een controlebericht. Wij zetten enkele details op een rij.

NL-Alert op 3 juli 2017

Vandaag, maandag 3 juli zendt de overheid een controlebericht uit van NL-Alert. Om de zoveel tijd wordt de opvolger van het luchtalarm getest waarbij burgers kunnen controleren of hun telefoon juist is ingesteld voor het ontvangen van een NL-Alert controlebericht.

NL-Alert 3 juli 2017

De laatste keer dat de Nederlandse overheid een test uitvoerde met NL-Alert was in december vorig jaar. Het controlebericht werd toen ontvangen door 8,8 miljoen mensen, een jaar geleden was dat nog 8,3 miljoen. Inmiddels is bij de meeste van de verkochte toestellen automatisch NL-Alert ingesteld, maar dit is niet standaard. Met NL-Alert kan de overheid in geval van een noodsituatie gericht de omgeving en burgers alarmeren met een noodbericht.

Controlebericht

Omdat niet standaard iedere telefoon juist is ingesteld voor het ontvangen van een NL-Alert, is het belangrijk dit te controleren. Hiervoor kun je de instelhulp doorlopen van de overheid. Dat kan via deze link. Als je op 3 juli om 12 uur het onderstaande bericht ontvangt, dan is je toestel juist ingesteld voor het ontvangen van een controlebericht en toekomstige NL-Alert berichten.

NL-Alert 03-07-2017 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel