NL-Alert: overheid stuurt controlebericht op 5 december: stel je mobiel in

Bij een noodsituatie hoor je het luchtalarm, en ontvang je een tekstbericht in de vorm van een NL-Alert. Al meerdere keren heeft de overheid een test gedaan met NL-Alert. Komende maandag, 5 december, heeft de overheid een nieuwe test ingepland. Heb jij je telefoon al ingesteld?

NL-Alert 5 december 2016

Komende maandag, 5 december 2016 zal de overheid NL-Alert opnieuw testen. Dit zal gebeuren rond 12:00 uur. Op iedere eerste maandag van de maand wordt ook het luchtalarm door heel Nederland getest. Als je het NL-Alert tekstbericht ontvangt, betekent dit dat je smartphone op de juiste manier is ingesteld.

NL-Alert 5 december

Netwerk

Het vorige controlebericht vond plaats op 6 juni. Hierbij werd het bericht door zo’n 8,3 miljoen mensen ontvangen. Het bericht wordt uitgestuurd via zowel het 2G, als het 3G- en 4G-netwerk. Wanneer je in gesprek bent, slecht bereik hebt of gebruik maakt van het internet voor bijvoorbeeld het downloaden van een app of bekijken van een video, kan het zijn dat het bericht later of niet aankomt.

De meeste smartphones zijn automatisch ingesteld voor NL-Alert. Mocht je niet zeker weten of je toestel er klaar voor is om NL-Alert te ontvangen, raadpleeg dan de instelhulp. NL-Alert moet op termijn het luchtalarm ontvangen. Het wordt ingezet wanneer er sprake is van gevaar, dreiging of andere noodsituatie.

Controlebericht

In het bericht dat op 5 december 2016 uitgestuurd wordt, staat de volgende tekst;

“NL-Alert 05-12-2016 12:00: CONTROLEBERICHT. Uw telefoon is juist ingesteld voor NL-Alert. U hoeft niets te doen. Meer informatie op www.nl-alert.nl”

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel