Overheid test NL-Alert op 6 juni met controlebericht: dit moet je weten

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Het middel wordt ingezet in geval van een noodsituatie. Op maandag 6 juni zal de overheid wederom NL-Alert testen, tegelijkertijd met het luchtalarm. Aan de hand van het controlebericht weet je of je telefoon juist is ingesteld.

NL-Alert controlebericht

Maandag 6 juni zendt de overheid een controlebericht van NL-Alert uit. Dit zal gedaan worden rond 12:00 uur en is om te controleren of je telefoon op de juiste manier is ingesteld om alarmberichten te ontvangen. NL-Alert wordt ingezet om mensen in de directe omgeving van een noodsituatie te informeren en te waarschuwen. NL-Alert ontvang je als een tekstbericht op je mobiele telefoon en hierin lees je wat je het beste kan doen.

NL-Alert

Sinds 2012 is NL-Alert al meer dan 100 keer ingezet, zo meldt de overheid. Vooral bij branden wordt het middel vaak gebruikt. Ook bij onverwacht noodweer en explosiegevaar is NL-Alert al ingezet. Tegenwoordig zijn er veel telefoons op de juiste manier ingesteld om de NL-Alert berichten te ontvangen. Echter is dit nog niet bij iedere telefoon het geval. Om NL-Alert in te stellen kan je gebruik maken van de instelhulp die je op de website van NL-Alert kan vinden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel