NL-Alert: overheid test vandaag, 7 december, met controlebericht

De overheid test vandaag, 7 december, rond 12:00 uur het alarmmiddel NL-Alert. Dit doet de Nederlandse overheid middels een controlebericht. Met het NL-Alert controlebericht kan je nagaan of je je telefoon goed hebt ingesteld. Per 1 december zijn alle providers verplicht om NL-Alert te ondersteunen op het 4G-netwerk. Echter zal niet iedereen vandaag het bericht krijgen.

NL-Alert controlebericht

Vandaag, maandag 7 december, test de Nederlandse overheid haar alarmmiddel NL-Alert. Dit zal gebeuren middels een controlebericht rond de klok van 12:00 uur vanmiddag. Op deze manier kan je nagaan of jouw toestel goed is ingesteld om NL-Alert berichten te ontvangen. NL-Alert kan door de overheid gebruikt worden om mensen in de directe omgeving van een noodsituatie op de hoogte te brengen en te informeren.

NL-Alert

4G

NL-Alert werkt niet met SMS-berichten maar op basis van cell-broadcast. Het voordeel hiervan is dat het bericht ook aankomt als het telefoonnetwerk overbelast is. Alle providers hebben inmiddels hun 4G-netwerk uitgerust met ondersteuning voor NL-Alert. Klanten met het netwerk van Vodafone, T-Mobile en KPN zullen ook via 4G NL-Alert berichten binnenkrijgen. Het 4G-netwerk van Tele2 is weliswaar voorzien van de ondersteuning, maar kan pas vanaf begin 2016 NL-Alert berichten uitzenden over 4G.

Luchtalarm

Op dit moment wordt NL-Alert meerdere keren per jaar getest. Dit is niet iedere maand, zoals wel het geval is bij het luchtalarm wat om 12:00 uur landelijk te horen is. Mocht je willen controleren of jouw toestel goed is ingesteld, dan kan je dat controleren via de NL-Alert instelhulp.

Heb jij een NL-Alert ontvangen? Stem via onderstaande poll op ons Twitter-kanaal.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel