Vodafone 4G-netwerk voortaan geschikt voor NL-Alert

Telecomprovider Vodafone heeft het 4G-netwerk geschikt gemaakt voor NL-Alert. De provider is hiermee de tweede provider die het mogelijk maakt om alarmberichten via een 4G-verbinding te ontvangen op je smartphone. Eerder maakte KPN haar 4G-netwerk geschikt voor NL-Alert.

NL-Alert via 4G

In navolging op KPN die eind mei NL-Alert geschikt maakte via 4G, heeft nu ook Vodafone het 4G-netwerk geschikt gemaakt voor NL-Alert. Uiterlijk 1 december 2015 moeten de Nederlandse providers hun 4G-netwerken geschikt maken voor het alarmmiddel NL-Alert. Met NL-Alert kan de overheid een alarmbericht uitzenden naar smartphones naar mensen in de directe omgeving van een noodsituatie.

NL-Alert

NL-Alert wordt voortaan door Vodafone uitgezonden via het 2G, 3G en 4G-netwerk. In het bericht van een NL-Alert wordt benoemd wat er precies aan de hand is. Daarnaast word er ook aangegeven wat je het beste kunt doen in dat geval. NL-Alert werkt op basis van Cell Broadcast, en niet via SMS-berichten. Hierdoor moet de techniek ook werken als het netwerk overbelast is. De overheid heeft meerdere keren al testen gedaan met NL-Alert, die niet altijd even succesvol bleken.

Tip: Robbert

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel