NL-Alert: T-Mobile 4G-netwerk nu ook geschikt voor alarmberichten

T-Mobile heeft haar 4G-netwerk uitgebreid met ondersteuning voor NL-Alert. Tot op heden was het alleen mogelijk om via het 3G en 2G-netwerk van T-Mobile de alarmberichten van de overheid te ontvangen. Voor 1 december 2015 moeten alle providers met een 4G-netwerk de ondersteuning voor NL-Alert bieden.

NL-Alert

De berichten van NL-Alert, de alarmdienst van de overheid, kunnen nu ook ontvangen worden via het 4G-netwerk van provider T-Mobile. Eerder kwamen ook de providers KPN en Vodafone met ondersteuning voor NL-Alert via 4G. Voor 1 december 2015 moeten alle providers de NL-Alert berichten uitzenden over het 4G-netwerk. De ondersteuning was er eerder al voor het 2G- en 3G-netwerk.

NL-Alert

Bij een noodsituatie kan de overheid met het alarmmiddel NL-Alert snel mensen in de directe omgeving informeren met een tekstbericht. In dit bericht kunnen mensen lezen wat er aan de hand is, en wat er op dat moment het beste gedaan kan worden. NL-Alert werkt op basis van Cell Broadcast en dus niet via SMS-berichten. Het voordeel hiervan is dat NL-Alert ook moet werken als het mobiele netwerk overbelast is.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel