‘Deutsche Telekom wil af van T-Mobile Nederland’

Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile Nederland, is bezig met het overwegen om T-Mobile in Nederland te verkopen. Deze berichten zijn afkomstig van doorgaans goed geïnformeerde bronnen.

T-Mobile Nederland

T-Mobile Nederland, een van de drie hoofdproviders in Nederland, wordt mogelijk verkocht. Bronnen melden aan Bloomberg dat moederbedrijf Deutsche Telekom de opties aan het overwegen is om de ‘roze provider’ in de etalage te zetten. De Nederlandse tak van het bedrijf zou vijf miljard euro moeten opbrengen.

Circa 2,5 procent van de opbrengsten van Deutsche Telekom is afkomstig van T-Mobile Nederland. Deutsche Telekom zou zich meer op de Duitse markt willen richten en haar positie in de Verenigde Staten willen vergroten. Ook zou Deutsche Telekom de hete adem van telecomprovider Tele2 in de nek voelen.

t-mobile_header

Deutsche Telekom laat op dit moment adviseurs onderzoeken of een verkoop van T-Mobile Nederland tot de mogelijkheden behoort. Het is niet bekend wie T-Mobile zou willen overnemen. Wel wordt Liberty Global, het bedrijf wat onder andere eigenaar is van Ziggo, als mogelijke partij genoemd. Dit bedrijf was eerder nog in onderhandeling over een fusie met telecomprovider Vodafone, maar zag hier van af.

In Nederland is T-Mobile de derde provider en heeft het een marktaandeel van 18,2 procent. KPN heeft met 52,2 procent het grootste marktaandeel. De tweede provider van Nederland is Vodafone met een marktaandeel van 25,5 procent. T-Mobile noch Deutsche Telekom wilde niet reageren op de berichtgeving.

via Bloomberg

Lees ook

Reageer op dit artikel