T-Mobile start in november met 4G+ pilot

T-Mobile is van plan een pilot te gaan doen met het aanbieden van 4G+, deze techniek zorgt voor hogere internet snelheden. Ook maakte de telecomprovider bekend dat eind oktober bijna alle inwoners van 4G gebruik kunnen maken.

T-Mobile 4G+

Door het aanbod high-end smartphones zegt T-Mobile dat de vraag naar snelheid alleen maar zal stijgen. Deze nieuwe toestellen bieden al vaak ondersteuning voor het 4G+ netwerk, KPN en Vodafone maken al gebruik van 4G+ in een aantal gebieden. T-Mobile is van plan om in november met een pilot te starten, op een aantal locaties worden dan internet snelheden van 225Mb/s mogelijk.

Bij 4G+ wordt gebruik gemaakt van twee frequenties tegelijk, dit gecombineerde signaal zorgt ervoor dat er in theorie ook hogere snelheden behaald kunnen worden. Verder laat T-Mobile weten dat het haar 4G dekking binnenshuis wil verbeteren door aan het eind van dit jaar 75 procent van de inwoners te bereiken. Buitenshuis moeten eind oktober 95 procent van alle Nederlandse inwoners bereikt worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel