Tele2 maakt eigen 4G-netwerk geschikt voor NL-Alert

Tele2 heeft bekend gemaakt dat het vanaf morgen het 4G-netwerk ondersteuning heeft voor NL-Alert. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid en wordt ingezet bij noodsituaties.

Tele2 NL-Alert

Het 4G-netwerk van telecomprovider Tele2 ondersteunt per 1 december het alarmmiddel van de Nederlandse overheid; NL-Alert. De Nederlandse overheid heeft providers verplicht om vanaf 1 december 2015 hun 4G-netwerk geschikt te maken voor NL-Alert. Eerder voldeden andere providers als KPN, Vodafone en T-Mobile aan deze eis.

NL-Alert wordt ingezet bij noodsituaties. Mensen die zich in de directe omgeving van de noodsituatie bevinden, worden middels een tekstbericht geïnformeerd. Op maandag 7 december zal de overheid om 12:00 uur een nieuwe test uitvoeren. Tele2 laat weten dat het voor Tele2-klanten nog niet mogelijk is om via het 4G-netwerk op die dag het controlebericht van NL-Alert te ontvangen.

Eerder deze maand kondigde Tele2 compleet vernieuwde 4G-abonnementen aan. Vooral de grote databundels moeten de consument enthousiast maken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel