Tele2 komt met nieuwe 4G-abonnementen: de prijzen

Tele2 heeft zoals verwacht de nieuwe abonnementen met 4G aangekondigd. De 4G-abonnementen van Tele2 zullen scherp geprijsd zijn en ook voor bestaande klanten heeft Tele2 een verrassing. Vanaf morgen zijn de 4G-abonnementen van de van oorsprong Zweedse provider verkrijgbaar in Nederland. Vanaf dan kan je ook kiezen voor een internetbundel van 24GB.

Tele2

Eind oktober maakte Tele2 bekend dat het zou komen met eigen winkels. Ook maakte de provider bekend dat vanaf eind dit jaar de 4G-abonnementen aangeboden zullen gaan worden. Voor de 4G-verbinding wordt gebruik gemaakt van het eigen 4G-netwerk. Voor 2G en 3G blijft Tele2 gebruik maken van het netwerk van T-Mobile.

Volgens Tele2 is buitenshuis 92 procent van Nederland met het 4G-netwerk gedekt. Binnen vier maanden wil Tele2 heel Nederland gedekt hebben met haar 4G-netwerk. Theoretisch is er een maximum downloadsnelheid te behalen van 225 Mbit/s. De uploadsnelheid bedraagt volgens Tele2 ongeveer 35 Mbit/s. In het begin van 2016 gaat Tele2 ook bellen over het 4G-netwerk aanbieden, VoLTE.

4G-abonnementen

De 4G-abonnementen zijn er in verschillende soorten. We hebben ze voor je hieronder op een rij gezet. Het kleinste abonnement kost 10 euro per maand en voor die prijs krijg je 100 minuten of SMS’jes en 1GB aan data.

De overige abonnementen zijn met onbeperkt bellen en sms’en. Hiervan is de prijs afhankelijk van de gekozen databundel. De prijzen hiervan hebben we voor je hieronder op een rij gezet. Wel komt er bovenop de onderstaande prijzen nog een maandbedrag voor een toestel.

  • 1,5GB: 16 euro per maand
  • 4GB: 21 euro per maand
  • 8GB: 25 euro per maand
  • 24GB: 35 euro per maand

Sim-only

De nieuwe sim-only abonnementen zijn niet met dermate hoge internetbundels beschikbaar. Daarvan zijn de prijzen als volgt:

  • 100 min/sms met 1GB internet: 10 euro per maand
  • 150 min/sms met 1,5GB internet: 15 euro per maand
  • 250 min/sms met 2,5GB internet: 20 euro per maand

Bestaande klanten

Tele2 laat weten dat ook aan bestaande klanten van Tele2 is gedacht. De databundel van de huidige Tele2 klanten met 4G zal kosteloos verdubbeld worden. Klanten met 3G ontvangen eenmalig een databundel van 1GB.

Zoals gezegd zullen vanaf morgen de 4G-abonnementen beschikbaar zijn via de website van Tele2.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel