NL-Alert: overheid stuurt vanmiddag testbericht

Vanmiddag, maandag 1 december om 12:00 uur worden de sirenes in Nederland weer getest. Dit moment zal ook aangegrepen worden om de dienst NL-Alert weer te testen.

Om 12:00 uur zal de overheid een nieuwe NL-Alert melding uitsturen. Wanneer je dit berichtje ontvangt weet je of je telefoon goed is ingesteld. Het systeem stuurt een push-bericht naar mobieltjes als er bijvoorbeeld in een bepaalde omgeving gevaar is door een brand, problemen met drinkwater, een overstroming dreigt of een andere noodsituatie ontstaat.

Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen NL-Alert. Op dit moment kunnen mensen NL-Alert nog niet ontvangen als zij met het 4G-netwerk zijn verbonden. In de loop van 2015 worden de netwerken geschikt gemaakt voor de verzending over 4G en is NL-Alert ook op 4G te ontvangen.

Sinds de introductie is NL-Alert gebruikt om mensen te informeren bij verschillende noodsituaties zoals grote branden, het onschadelijk maken van een opgegraven bom, een verkeersinfarct en zelfs bij een ontsnapte giftige cobra.

Wil jij ook een bericht krijgen bij een noodsituatie en weet je niet of je telefoon al goed ingesteld staat? Volg dan de stappen op de website van NL-Alert.

via NL-Alert

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel