Nokia 1 krijgt Android 9 Pie: alle Nokia’s draaien nu op Pie

Nokia is één van de fabrikanten die het updatebeleid zeer serieus neemt. Met de komst van Android Pie naar de Nokia 1, zijn nu alle Nokia-smartphones voorzien van de recente Android-versie.

Nokia 1 krijgt Android Pie

De Nokia 1 werd ruim een jaar geleden op de markt gebracht als Android Go-toestel. Dit is een aangepaste versie van het Android besturingssysteem, bedoeld voor toestellen met minder krachtige hardware.

Nokia 1 Android 9 Pie

Het was tot nu toe het enige toestel waarvoor de update naar Android 9 Pie nog niet beschikbaar was, maar daar komt nu verandering in. Juho Sarvikas, CEO van HMD Global, heeft laten weten dat de uitrol van deze nieuwe Android-versie inmiddels is gestart voor de Nokia 1. Hierbij kan het wel zijn dat het even kan duren voordat iedereen de update daadwerkelijk kan installeren.

Inmiddels draaien alle 22(!) Nokia-toestellen van HMD Global op Android 9 Pie. Met de komst van Android Q in de startblokken, is het wachten op een nieuwe lading updates. Echter zullen niet alle smartphones de update naar Android Q krijgen. Hierover zal naar verwachting binnenkort meer bekend gemaakt worden. Doorgaans worden toestellen die langer dan twee jaar geleden zijn uitgebracht (op moment van verschijnen Android Q) geen nieuwe Android-upgrade krijgen. Wel verschijnen nog een jaar lang beveiligingsupdates voor die devices.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel