Nokia 2.3 aangekondigd: betaalbaar en prima uitgerust

Nokia heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd. De fabrikant laat de Nokia 2.3 zien, de opvolger van de betaalbare Nokia 2.2 en uitgerust met Android One.

Nokia 2.3

HMD Global heeft een nieuwe betaalbare telefoon aangekondigd met de naam Nokia 2.3. We kunnen alvast bevestigen dat het toestel ook in Nederland zal verschijnen. Allereerst is het toestel voorzien van Android One. Daardoor is het toestel zeker van twee jaar Android software-upgrades en drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

Dat de Nokia 2.3 echt een instapper is, is te zien aan de specificaties. Nokia brengt het toestel uit met 2GB aan werkgeheugen en een MediaTek Helio A22 processor. Daarbij is er 32GB aan opslagruimte, en dat is weer uit te breiden met een geheugenkaartje. De 4000 mAh accu moet genoeg capaciteit bieden om twee dagen mee te redden, zo belooft de fabrikant. Ook zien we weer een fysieke Google Assistent-knop, Bluetooth 5.0, WiFi, GPS en gezichtsherkenning.

Opvallend is dat Nokia de 2.3 voorziet van een Micro-USB aansluiting. Verder heeft de smartphone een dual-camera; een 13 megapixel hoofdcamera met 2 megapixel dieptesensor. Voorop, in de notch van het 6,2 inch HD+ scherm, zit de 5 megapixel front-camera.

De Nokia 2.3 zal ook naar Nederland komen, al ontbreekt nog informatie over een releasedatum en een prijs. Naar verwachting gaat het toestel 119 euro kosten en komt deze al in december. Zodra hierover het meer definitief is, houden we je uiteraard hiervan op de hoogte.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel