Nokia 8: uitrol van update naar Android 9 Pie begonnen

Degenen met een Nokia 8 kunnen vanaf nu in spanning wachten tot een update-melding verschijnt. HMD Global is gestart met het uitrollen van de update naar Android 9 Pie, de nieuwste versie van Android.

Nokia 8: update Pie aanstaande

De update naar Android 9 Pie is in de afgelopen tijd voor verschillende Nokia’s uitgerold. Zo is de update reeds beschikbaar voor de Nokia 7 Plus, voor de Nokia 6.1 en sinds gisteren voor de Nokia 7.1 in Nederland. De Nokia 8 is het bedrijf nog niet vergeten en vanaf nu is de uitrol van de update gestart, dit bevestigt Juho Sarvikas van Nokia.

Nokia 8 Android Pie

Hoewel de verspreiding van de update is begonnen, hoeft dit niet te betekenen dat de update ook direct in ons land beschikbaar is. Doorgaans kan het even duren voordat de update naar Android Pie voor de Nokia 8 beschikbaar is. Bij andere toestellen van Nokia zien we hier een tijd van circa 1-2 weken tussen zitten. Mogelijk heb je de update nog wel dit jaar. De update naar Pie brengt ook verbeteringen voor de camera en ondersteuning voor ARCore, zo maakte Sarvikas eerder bekend.

In de afgelopen tijd heeft Nokia verschillende beta-versies getest van Android Pie voor de Nokia 8. In een beta-versie werden ook nog bugs gevonden, waardoor de definitieve versie nog even op zich liet wachten. Nu is het testen dus voorbij en wordt de definitieve update naar Android 9.0 Pie uitgerold. Wanneer je hem voor je Nokia 8 binnen hebt, horen we dat uiteraard graag en zullen we je op de hoogte houden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel