Nokia brengt geliefde Lumia camera-app naar haar Android-smartphones

Vroeger, toen Nokia nog Lumia telefoons maakte, werd Nokia geroemd om de camera in de toestellen, samen met de Nokia Pro Camera app. Dit samen met de Carl Zeiss lens met de vele functies. De functies zagen we echter nog niet terug bij de Android-toestellen, maar dat gaat nu veranderen.

Nokia brengt camera-app naar Android

Nokia heeft tijdens de MWC in Barcelona bekend gemaakt dat ze de Nokia Pro Camera terug gaat brengen naar hun toestellen. De applicatie was geliefd uit de tijd van de Lumia, doordat je veel kon aanpassen zoals de sluitertijd en de handmatige focus. De applicatie was ook wel bekend onder de naam Nokia Camera of Lumia Camera. Uiteraard gaat het hier niet om de Lumia toestellen, maar om de Android toestellen die zondag zijn aangekondigd.

Nokia Camera app

De camera van de Nokia 8 was toch wel teleurstellend te noemen voor een vlaggenschip. Daarom is het goed nieuws dat Nokia de Nokia Pro Camera app naar hun Android toestellen brengt. Helaas is het nog niet bekend of de Nokia 8 deze app zal krijgen. De nieuwe toestellen met een Carl Zeiss lens, de Nokia 7 Plus en de Nokia 8 Sirocco, zullen de alom geprezen camera app meekrijgen.

Met de camera app kun je onder andere de sluitertijd, witbalans, ISO en focus handmatig instellen. Dit werkt met handige sliders waarbij je direct de resultaten van je instellingen ziet verschijnen op het scherm voordat je de foto maakt. De bevestiging van de Nokia Pro Camera app kun je hieronder bekijken; vanaf minuut 29:50.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel