NPO Uitzending Gemist-app compleet vernieuwd voor Android

De Android-app van de NPO is compleet vernieuwd. De update die vanmiddag is uitgebracht heeft een overzichtelijke design gekregen en is beter toegespitst op het moment van de dag. De NPO app kan nog steeds worden gebruikt voor uitzending gemist.

NPO Uitzending Gemist

De Uitzending Gemist-app van de NPO, de app die tegenwoordig NPO app wordt genoemd, is bijgewerkt naar een nieuwe versie. Volgens de NPO moet de nieuwe Android-app beter te bedienen zijn door de vernieuwde, overzichtelijke vormgeving. Daarnaast past de app zich aan, aan het moment van de dag. Op deze manier wil de NPO de app beter laten aansluiten op het kijk- en luistergedrag van de bezoeker.

NPO uitzending gemist app

Zowel op de tablet als op de smartphone is de interface vernieuwd. Het vereenvoudigde menu zorgt ervoor dat je minder hoef te zoeken naar je favoriete programma. De functionaliteit om gebruik te maken van Uitzending Gemist is nog steeds aanwezig in de applicatie, zodat je op een later moment een programma kunt terugkijken.

NPO uitzending gemist app

Smartphone

De gewijzigde vormgeving verschilt daarnaast per apparaat. Bezoek je de NPO app met je smartphone, dan krijg je bij het openen van de app een snel overzicht van de dag waarbij korte video’s en fragmenten uitgelicht worden. Per dagdeel worden de suggesties aangepast waarbij het zoveel mogelijk probeert aan te sluiten aan de kijkbehoefte van de gebruiker.

NPO uitzending gemist app

Tablet

Als je de NPO app met een tablet raadpleegt, wordt meer de focus gelegd bij het kijken van de livestreams. Het gaat hierbij om de livestreams van NPO 1, NPO 2 en NPO 3. De applicatie geeft ook op de tablet je nog steeds toegang tot de ‘gemist’ functionaliteit waarbij je fragmenten en hele programma’s op een later moment terug kunt kijken. Bij belangrijke evenementen zoals Prinsjesdag of een belangrijke sportwedstrijd kan ook de livestream naar dit item op de voorpagina gezet worden.

NPO uitzending gemist app

Download

Via onderstaande button kan je de nieuwe NPO-app gratis downloaden uit de Play Store.

NPO
NPO
Ontwikkelaar: NPO
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel