Onderzoek: “Nederland kent relatief goedkope mobiele abonnementen”

Nederland is geen duur land als het gaat om mobiele abonnementen zo schrijft Telecompaper. In de andere 16 landen is een mobiel abonnement soms nog goedkoper.  Wel is er een interessante trend zichtbaar onder telecomproviders.

Meer data zonder extra kosten

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste aanbieders steeds meer data opnemen zonder dat de prijzen stijgen. Italië is veruit het goedkoopste land en dat heeft het voornamelijk te danken aan nieuwkomer Iliad. Andere goedkope landen zijn Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Griekenland, Ierland, Spanje en Portugal bevinden zich aan de andere kant met relatief dure abonnementen. Griekenland spant overigens de kroon door in het onderzoek in alle categorieën boven het gemiddelde te scoren.

Opvallend is dat in landen als Oostenrijk en Italië de keuze uit sim-only abonnementen maar beperkt is met drie verschillende reeksen abonnementen. In Ierland zijn dit er zelfs twee. Nederland eindigde bij de goedkopere landen, bij sim-only abonnementen valt het Nederlandse aanbod onder of rond het Europese gemiddelde. In combinatie met een high-end toestel scoort Nederland op bijna alle onderzochte abonnementen op of onder de Europese mediaan. Nederland laat een daling van 19 procent zien en bereikte een gemiddeld prijskaartje van 25 euro.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel