‘Nieuwe Android-versie stuurt oproepen door naar andere simkaart bij slecht bereik’

Een nieuwe Android-versie gaat een handige nieuwe feature ondersteunen. Bij slecht bereik kan een oproep doorgestuurd worden naar een andere simkaart.

Slim doorsturen in Android

Google werkt aan een nieuwe functie die het ontvangen van een oproep een stuk slimmer maakt. Vooral in buitengebieden en in het buitenland kan een telefoonnetwerk steken laten vallen. Je zit dan zonder of met een slechte dekking. Het voeren van een telefoongesprek kan dan lastig worden. Google heeft daar nu iets op gevonden.

Huawei P30 Pro bellen

In een toekomstige versie van Android zal het mogelijk worden gemaakt dat een oproep doorgezet kan worden naar een andere simkaart. Het gaat dan om een simkaart die ook in het toestel zit. Vanzelfsprekend werkt het daarom alleen op toestellen met dual-sim ondersteuning; al is dat steeds vaker het geval tegenwoordig.

Een oproep kan doorgestuurd worden als het netwerk waarop gebeld wordt, een slecht ontvangst heeft. Overigens gaat het nu nog om een idee dat nog verder uitgewerkt moet worden. Hierdoor is het niet duidelijk of de feature, die Smart Forwarding ofwel Slim Doorsturen wordt genoemd, al te vinden zal zijn in Android Q, of pas in een latere versie van Android.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel