Simyo rolt VoLTE en VoWiFi uit naar klanten

Klanten met een sim-only abonnement van Simyo kunnen vanaf deze week gebruik maken van bellen via 4G en bellen via WiFi. De twee technieken worden door de oranje provider beschikbaar gesteld.

Simyo met VoLTE en VoWiFi

Deze week start telecomprovider Simyo met het beschikbaar stellen van VoWiFi (bellen via WiFi) en VoLTE (bellen via 4G). In de praktijk zorgt VoLTE voor een verbeterde, heldere gesprekskwaliteit en ook komen telefoongesprekken sneller tot stand. Bij VoWiFi kan een WiFi-verbinding gebruikt worden als versterking voor het netwerk; handig als er geen dekking is met het mobiele netwerk. Bij beide technieken gaat het nog steeds alleen van je belminuten af, en kost het je geen extra data.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Deze provider biedt, net als Vodafone deze techniek aan voor alle klanten. Bij T-Mobile wordt er onderscheid gemaakt tussen soorten abonnementen. Simyo rolt de functionaliteit alleen uit naar degenen met een sim-only abonnement, dus niet voor prepaid-klanten. 4G is namelijk niet voor prepaid-klanten beschikbaar gesteld.

De eerste klanten worden vanaf nu voorzien van VoLTE en VoWiFi. De uitrol kan enkele dagen in beslag nemen. Om de technieken te gebruiken dien je over een smartphone te beschikken die bellen via WiFi en 4G ondersteunt. VoLTE en VoWiFi is alleen beschikbaar binnen Nederland.

Simyo is een zogenoemde MVNO provider die zelfstandig opereert, maar gebruik maakt van het netwerk van KPN. De abonnementen zijn beschikbaar via de eigen website.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel