Simyo verhoogt stilletjes 4G-snelheid naar 225 Mbit/s

Simyo, dochter van telecomprovider KPN, heeft zonder hier iets over te melden, de internetsnelheid verhoogt. Het gaat om een stijging van 75 Mbit/s. Dankzij de snelheidsverhoging kunnen klanten nog sneller internetten op hun smartphone.

Snelheidsverhoging 4G bij Simyo

Telecomprovider Simyo heeft in stilte de snelheid van het 4G internet verhoogd. Waar voorheen klanten met een maximale snelheid van 150 Mbit/s konden downloaden, wordt nu een theoretische downloadsnelheid van 225 Mbit/s beloofd.

In de praktijk liggen de snelheden een stuk lager en zal dit volgens Simyo uitkomen op 20 Mbit/s. Opvallend is dat Telfort nog wel dezelfde snelheden lijkt te hanteren. Dit betekent dat het andere dochterbedrijf van KPN vasthoudt aan een maximale 4G-snelheid van 150 Mbit/s. Het is onduidelijk of Telfort ook de snelheidsverhogingen gaat doorvoeren.

Doordat Simyo nu een hogere snelheid hanteert, komt de theoriesnelheid net zo hoog te liggen als KPN, Tele2, Vodafone en T-Mobile, zo meldt Tweakers. De nieuwe snelheden zijn per direct van kracht en gelden voor zowel nieuwe als bestaande klanten. De sim-only abonnementen zijn verkrijgbaar via de website van Simyo. Tevens is het mogelijk om tegen interessante tarieven te verlengen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel