WhatsApp rolt update uit: uitnodiging voor groepsgesprekken weigeren

WhatsApp rolt vanaf nu een update uit waarmee je extra privacy-instellingen krijgt. Je kunt uitnodigingen voor groepsgesprekken nu weigeren. Handig!

WhatsApp: groepsuitnodigingen weigeren

Er is door WhatsApp gestart met het verspreiden van een nieuwe update voor de applicatie. Gebruikers krijgen vanaf nu een extra optie te zien in het menu met instellingen. Deze optie maakt het mogelijk om vooraf uitnodigingen voor groepsgesprekken af te wijzen. Nu is het nog zo dat gebruikers automatisch toegevoegd worden aan een WhatsApp-groep.

WhatsApp groepsuitnodiging

De optie is te vinden bij Instellingen > Privacy > Groepen. Daar komt de instelling voor groepsuitnodigingen. Hierbij kun je ervoor kiezen dat iedereen je uit kunt nodigen voor een groep, alleen contactpersonen dit kunnen doen of helemaal niemand. Gebruikers hebben 72 uur de tijd om op de uitnodiging voor een groepschat in te gaan, anders vervalt deze automatisch.

Het kan even duren voordat deze instelling voor iedereen beschikbaar is. De uitrol kan enkele weken duren. Het wordt aan de kant van de server geactiveerd. In de nieuwste beta is deze ook nog niet direct aanwezig.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel