‘WhatsApp komt dit jaar met eigen cryptomunt voor de ‘gewone’ gebruiker’

Cryptomunten, het is een virtuele munt die binnenkort ook in WhatsApp te vinden moet zijn. De ontwikkeling van Facebook zou in een vergevorderd stadium zijn, zo melden bronnen.

Cryptomunt in WhatsApp

Ingewijden melden tegenover The New York Times dat Facebook werkt aan een eigen cryptomunt die binnen WhatsApp gebruikt kan worden. Naar verluidt zou het bedrijf nog in de eerste helft van 2019 de munt uit willen brengen en zou het gesprekken voeren met handelsplaatsen.

David Marcus, voormalig topman van PayPal zou aan het roer staan van de ontwikkeling van de eigen cryptomunt voor WhatsApp. Eerder had chat-app Telegram plannen voor het uitbrengen van een eigen virtuele munt, maar heeft daar uiteindelijk van afgezien om deze voor het brede publiek uit te brengen. Een andere chat-app Signal, zou ook plannen hebben voor het ontwikkelen van een eigen virtuele munt.

Bloomberg wist eerder te melden dat de virtuele WhatsApp-munt een ‘stablecoin’ zou worden. Dit betekent dat de waarde gelijk wordt gehouden aan een bekende munt zoals de dollar. Facebook zou de cryptomunt in WhatsApp gelijk willen houden van verschillende valuta, waarbij dat mogelijk ook de euro kan zijn. Zo wil het een enorme stijging of daling zoals bij de Bitcoin voorkomen.

Met de cryptomunt in WhatsApp moet het voor WhatsApp-gebruikers mogelijk gemaakt worden om betalingen te verrichten. Dit kan dan snel en gemakkelijk gedaan worden aan bijvoorbeeld vrienden en familie, waarbij het niet uitmaakt waar hij of zij woont. Vooral dat laatste kan een groot voordeel zijn voor WhatsApp-gebruikers die in verschillende landen zitten.

Facebook zou inmiddels meer dan 50 ingenieurs aan het project hebben gezet. Wanneer de dienst precies komt is niet bekend, maar naar verluidt zou dit nog in de eerste helft van 2019 moeten gebeuren, wat zou betekenen dat we hem uiterlijk rond juni kunnen verwachten.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel