OnePlus kondigt komst eerste Europese 5G smartphone aan

Tijdens een keynote van Pete Lau op de Qualcomm Snapdragon Technology Summit 2018, kondigde de CEO de komst van Europa’s eerste 5G smartphone aan. Voor de lancering werkt OnePlus samen met chipfabrikant Qualcomm en telecomprovider EE in het Verenigd Koninkrijk.

OnePlus komt volgend jaar met 5G telefoon

OnePlus startte in 2016 met het 5G traject en heeft sinds 2017 een partner gevonden in Qualcomm. Beide bedrijven werkten nauw samen voor de ontwikkeling van een voor 5G geschikt toestel. De eerste commercieel verkrijgbare 5G-telefoon zal het eerst verkrijgbaar zijn bij telecomprovider EE, actief in het Verenigd Koninkrijk. De smartphone zal aangedreven worden door de Snapdragon 855-chipset. De 855 is de chip die in veel vlaggenschip-smartphones te vinden zal zijn volgend jaar.

In zestien steden in het Verenigd Koninkrijk worden volgend jaar 5G zenders ingeschakeld. Onder deze steden zijn Londen, Cardiff, Edinburgh en Belfast te vinden.  Tot het zover is werkt OnePlus samen met Qualcomm verder. In oktober plaatste Pete Lau de eerste tweet over 5G, twee maanden eerder werd er al een telefoongesprek gevoerd via de nieuwe techniek.

Pete Lau 5G tweet

De keynote geeft de indruk dat iedereen volgend jaar al over een 5G-smartphone kan beschikken. Toch kan het nog wel even duren voordat overal 5G beschikbaar is. In Nederland zijn Vodafone en KPN wel al bezig met een aantal proeven met 5G, T-mobile wil rond 2020 een werkend 5G netwerk hebben. Ook Proximus heeft proeven gedaan in België.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel