OnePlus introduceert ‘Optimized Charging’: het beste voor je accu

OnePlus heeft een nieuwe software-functie aangekondigd waarbij het opladen op een betere manier moet verlopen. Deze technologie wordt Optimized Charging genoemd.

Optimized Charging

OnePlus heeft Optimized Charging aangekondigd. Dit is een techniek waarmee het opladen minder negatieve invloed heeft op de batterij van de smartphone. Je merkt na een aantal jaar dat de accu van je toen nieuw gekochte smartphone al minder lang meegaat dan in het begin.

Verschillende fabrikanten hebben daar een oplossing voor bedacht, waarmee voorkomen wordt dat de accu continue bijgeladen wordt, zodat deze bij het verwijderen van de lader altijd op 100 procent blijft staan. Sony heeft bijvoorbeeld een functionaliteit die aangeeft wanneer een accu volgeladen was. Enkele andere fabrikanten hebben dit ook, en nu dus ook OnePlus.

Sony Xperia batterijverzorging

Een vergelijkbare functie bij Sony

Dankzij Optimized Charging wordt de telefoon alleen tot 100 procent opgeladen, wanneer de gebruiker dat nodig heeft. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Op basis van je gebruiksgedrag, alarmen en de kalender wordt bepaald of een telefoon tot 100 procent opgeladen moet worden. Uiteindelijk moet het allemaal ten goede komen aan het uithoudingsvermogen.

OnePlus stelt de nieuwe functie alvast beschikbaar bij de Open Beta van OxygenOS voor de OnePlus 7 en 7 Pro. Naarmate de functionaliteit getest en geoptimaliseerd is, zal deze definitief beschikbaar komen, zo ook naar andere modellen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel