OnePlus stapt af van naam ‘Dash Charge’ voor snel opladen

OnePlus gebruikt al jarenlang de term ‘Dash Charge’ om aan te geven dat het toestel snel kan opladen. Echter lijkt OnePlus nu af te stappen van deze naam. Het bedrijf heeft de naam bij de OnePlus 6 aankondiging ook al niet laten vallen.

OnePlus verder zonder Dash Charge

De Chinese fabrikant OnePlus stapt af van het gebruik van de naam Dash Charge. Met de eigen naam gaf de fabrikant aan dat het een toestel betrof die snel opgeladen kon worden. Dit was volgens OnePlus nog sneller dan bij andere toestellen.

Tijdens de aankondiging van de ‘6’ kwam de naam Dash Charge al niet meer naar voren, en ook op de website is deze bij de laatste toestellen niet meer terug te vinden.  Op de website staat bij de ‘6’ de naam ‘OnePlus Fast Charge’. Bij het opladen van de OnePlus 6 wordt niet meer de tekst ‘Dash Charging’ getoond, maar ‘snel opladen’.

De reden hiervan zou zijn dat er problemen zijn met het aanvragen van het handelsmerk in Europa. Bij de OnePlus 3 uit 2016 werd de aanvraag al ingediend, en deze is in maart van dit jaar afgewezen door de EU. Er zijn nog twee bedrijven die deze naam gebruiken; Amazon en Bragi. De naam mag hiermee wel gebruikt worden, maar OnePlus krijgt niet het exclusieve recht. Hiermee lijkt het erop dat OnePlus de naam ook niet langer meer wil gebruiken.

Leestip: Preview en video: OnePlus 6 – onze eerste indruk

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel