Oppo en Xiaomi tonen smartphone met in-display front-camera

Fabrikanten verzinnen steeds nieuwere technieken om het scherm zoveel mogelijk ruimte aan de voorkant te geven. Nu toont Oppo een smartphone met een front-camera die achter het beeldscherm is geplaatst. Ook Xiaomi deelt een video-teaser.

In-display front-camera van Oppo

Het meeste van de componenten in een smartphone bevindt zich letterlijk achter het beeldscherm. In de laatste maanden weten fabrikanten steeds meer onderdelen in het scherm te integreren. Het meest bekend is waarschijnlijk de vingerafdrukscanner. Deze is bij verschillende smartphones in het display geïntegreerd. Bijvoorbeeld bij de Huawei P30 Pro is ook de luidspreker voor telefoonoproepen achter het scherm geplaatst.

In een video laat fabrikant Oppo nu zien dat ook de front-camera achter het scherm geplaatst kan worden. Het gaat om een prototype waarbij de voorkant van het toestel dus voor een nog groter deel uit scherm bestaat. Wanneer de front-camera ingeschakeld wordt, verschijnt er een cirkelvormig symbool rondom de sensor.

Het is onbekend wanneer we de eerste in-display front-camera’s in smartphones gaan zien. De vice-president van Oppo gaf aan dat de kwaliteit nog niet voldoende is voor brede beschikbaarheid. Er is nog enige tijd nodig om het gehele proces te perfectioneren, zo laat Oppo weten.

Overigens heeft ook Xiaomi een teaser naar buiten gebracht. Zij laten op het laatst de interessante technologie zien. Deze kun je hieronder bekijken.

Zie jij wel toekomst in deze techniek? We zijn benieuwd naar je mening. Laat het ons weten via een reactie onder dit bericht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel