Overheid komt met ‘Berichtenbox’ app als vervanging voor blauwe envelop

De beruchte blauwe envelop van de Belastingdienst moet over een aantal jaar verleden tijd zijn. Via de Berichtenbox op MijnOverheid kunnen mensen hun post ontvangen en verschillende dingen regelen die te maken hebben met de belastingdienst. Binnenkort zal er ook een app uitgebracht worden om de berichten op te ontvangen.

Berichtenbox app

Logius, de digitale dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft tegenover RTL Z bekend gemaakt dat het met een eigen applicatie komt. De Belastingdienst wil de blauwe envelop met de campagne ‘Vaarwel blauwe envelop’ uitfaseren en mensen meer gebruik laten maken van de Berichtenbox op MijnOverheid. Hier kan je berichten ontvangen van de overheid; zoals het doen van aangifte of instellen dat je een waarschuwing krijgt als je APK bijna verloopt.

Overheid digitalisering

Via een aparte applicatie die uitgebracht zal gaan worden voor zowel Android als Apple iOS, moet het voor mensen nog makkelijker worden om berichten te ontvangen. De app moet een belangrijke rol spelen in de digitalisering van de Belastingdienst. Inloggen met de app gaat middels DigiD. Daarnaast krijg je een melding op smartphone of tablet als er een nieuw bericht voor je is binnengekomen.

Ontwikkeling

Via de applicatie zal het ook mogelijk worden om bijlages te openen. Logius laat weten dat de app gemakkelijk en laagdrempelig is. Medio 2016 moet de applicatie beschikbaar zijn. Volgende maand zal er begonnen worden met de interne test.

Foto: Dennis

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel